Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bloemkoolsalade met walnoten

Bloemkoolsalade met walnoten

De salade smaakt het lekkerst na een halfuur koelen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • ca. 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 handje gepelde walnoten
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
  2. Kook de bloemkool in weinig water net gaar.
  3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de tomatenketchup.
  4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
  5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Bestrooi de karbonaadjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Was de peterselie en knip dit klein.
  10. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool. Geef de salade bij het vlees en de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketchup en margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar. Verwerk de noten in een ontbijt van overnight oats met walnoten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 625 kcal 625 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept