Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Bloemkoolsalade met kip en aardappelen

Zoek een ander recept

De voorbereidingen voor deze salade zijn zo gepiept. Even een uurtje laten marineren en klaar.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
  5. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
  6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi de kipfilet met peper en bak de kip in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  8. Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
  9. Maak op smaak met azijn en geef de kip en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s bijvoorbeeld in een couscoussalade

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.