Materialen
Keukenmachine/staafmixer, bakpapier
Bereiding
- Was de bloemkool en snijd in stukjes. Dep droog met een schone theedoek.
- Meng het meel, water en specerijen in een kom. Roer
de bloemkoolroosjes door het beslag.
-
Verwarm
de oven voor op 200°C.
- Verdeel
de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster 25 minuten in de oven of 15 minuten in de airfryer gaar en goudgeel.
- Pel de knoflook en ui en snijd klein.
- Was de peterselie en snijd klein.
-
Maak de chimichurrisaus door de peterselie met de ui, knoflook, olie en het sap van de limoen te mengen in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg naar smaak chilivlokken en oregano toe.
-
Serveer
de bloemkoolroosjes met de chimichurrisaus.
Extra informatie
Bekijk hoe je stap voor stap dit recept maakt.
Variaties
Je kunt de stronk van de bloemkool ook gebruiken. Was deze en snijd in stukjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.