Bereiding
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Was de tomaten en snijd ze klein.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
-
Maak van de tomaten met de peterselie, de helft van de olijfolie, wat citroensap en peper een dipsausje.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
-
Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bloemkool lichtbruin. Laat de bloemkool onder af en toe omscheppen in 5 minuten gaar worden.
-
Verdun de tahin met citroensap en wat water tot sausdikte en voeg de geraspte citroenschil toe.
-
Schep het tahinsausje door de bloemkool en strooi de pijnboompitten erover.
-
Snijd het brood in punten en geef dit met de tomatendip bij de bloemkool.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Pijnboompitten:
Bewaar noten op een koele, donkere en droge plek in een afgesloten bakje. Ze zijn dan nog ongeveer 3 maanden goed. Pijnboompitten zijn ook lekker op een broodje met roomkaas en paprika