Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Kook in weinig water in 6-8 minuten gaar.
-
Kook het ei in 8-10 minuten hard.
-
Bak de schnitzels in de helft van de margarine lichtbruin.
-
Pel de sjalot en snijd klein. Bak de sjalot in de rest van de margarine zacht.
-
Pel het ei en hak klein.
-
Meng het eierkruim door de sjalot en breng op smaak met wat nootmuskaat.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Doe de bloemkool in een schaal en strooi het mimosamengsel erover. Serveer de schnitzel en de aardappelpuree erbij.
Extra informatie
Wil je zeker weten dat je vleesvervanger in de Schijf van
Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies
Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede vleesvervanger.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.