Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bleekselderijsalade met vijgen

Deze super snelle salade is een mix van frisse bleekselderij en zoete vijgen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel azijn
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne varkensfiletlapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn en wat peper.
  5. Meng alles door elkaar en zet even weg.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Bestrooi de filetlapjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  8. Geef de bleekselderijsalade met het vlees en de aardappelen.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de bleekselderij in deze salade met sinaasappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept