Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bleekselderijsalade met sesam, kalkoen en aardappelen

Bleekselderijsalade met sesam, kalkoen en aardappelen

Appel en bleekselderij is een lekkere combinatie van fris en zoet.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 1 eetlepel tahin zonder zout (sesampasta, pot)
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • peper, paprikapoeder
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  4. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
  5. Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
  6. Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad erover.
  7. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  8. Bak de kalkoen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  9. Serveer de bleekselderijsalade met de gekookte aardappelen en de kalkoenfilet.

Variaties

Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er een andere lekkere salade met vijgen mee.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept