Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
-
Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
-
Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
-
Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad erover.
-
Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
-
Bak de kalkoen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
-
Serveer de bleekselderijsalade met de gekookte aardappelen en de kalkoenfilet.
Variaties
Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er een andere lekkere salade met vijgen mee.