Bereiding
- Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente. Kook de bimi in weinig water in 4 minuten net gaar.
-
Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
-
Maak een dressing van 1-1½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de tahin en geraspte citroenschil. Meng dit door de bimi en laat het afkoelen.
-
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
-
Bak een paar gehalveerde tomaatjes en de tijm kort in de olie. Voeg 50 ml water toe en breng de tomatenjus aan de kook.
-
Meng de rest van de kerstomaatjes door de bimi. Serveer de bimisalade koud of lauwwarm.
Variaties
Ook lekker met broccoli in het seizoen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.