Bereiding
- Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente. Kook de bimi in weinig water in 4 minuten net gaar.
-
Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
-
Maak een dressing van 1-1½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de tahin en geraspte citroenschil. Meng dit door de bimi en laat het afkoelen.
-
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de filetlapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
-
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
-
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
-
Bak een paar gehalveerde tomaatjes en de tijm kort in de achtergebleven margarine. Voeg 50 ml water toe en breng de tomatenjus aan de kook.
-
Meng de rest van de kerstomaatjes door de bimi. Serveer de bimisalade bij de aardappelen en de filetlapjes met tomatenjus.
Variaties
Ook lekker met broccoli in het seizoen.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen tomaten uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.