Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bimi met champignons

Bimi lijkt op broccoli, maar heeft langere stengels en smaakt milder en zoeter.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 gram bimi
  • 250 gram champignons
  • 1 ui

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het vlees met wat peper en paprikapoeder.
  3. Bak het vlees in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  4. Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Kook de bimi ca. 3 minuten in weinig water.
  8. Bak de champignons met de ui op hoog vuur in de rest van de margarine.
  9. Warm de uitgelekte bimi kort mee en maak de groente op smaak met een beetje peper of paprikapoeder. Geef de aardappelen en het vlees erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje.  Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept