Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bietjesravioli met geitenkaas

Bietjesravioli met geitenkaas

Deze ravioli maak je niet van pasta, maar heel gemakkelijk van rode biet.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 65 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram rode biet (gekookt)
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn
  • 1 theelepel honing
  • 12 sprieten bieslook
  • 40 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Schaaf de rode biet in dunne plakken.
  2. Bestrijk per persoon 4 plakjes met een beetje balsamicoazijn. Meng de rest van de azijn met de honing.
  3. Was de bieslook en snijd een paar sprieten klein.
  4. Leg op elk bord 2 plakjes biet en verdeel de geitenkaas erover. Strooi de klein geknipte bieslook erover en dek af met de andere plakjes biet.
  5. Druppel de rest van de balsamicoazijn erover en garneer met de overgebleven sprieten bieslook.

Ingrediënten over?

Bieslook:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de bieslook onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Gebruik de bieslook om smaak te geven aan dit broodje ei.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 65 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 3 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept