Bereiding
- Laat de diepvriesaardbeien ontdooien in de magnetron of een pannetje. Prak of pureer de aardbeien.
-
Doe de melk en de havermout in een andere pan en laat dit 2 minuten koken en een beetje indikken.
-
Zet het vuur uit en voeg de aardbeienpuree toe aan de havermoutpap. Giet de pap in een bakje en laat wat afkoelen.
-
Was de peer en snijd 3 ronde plakjes van het smalle stuk. 1 klein rondje en 2 ongeveer gelijke wat grotere rondjes.
-
Steek de grotere rondjes in de pap als oortjes en de kleine in het midden als snuit
-
Gebruik 2 rozijnen als ogen door ze net boven de snuit te plaatsen. Duw de andere rozijn tot een driehoekje en plaats deze met het puntje naar beneden op de snuit.
-
Optioneel: geef de beer blosjes op zijn wangen door langs de snuit wat kaneel te strooien.
Ingrediënten over?
Melk over? Gebruik het voor een smeuïge puree. Simpel, maar super lekker!