Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Baskisch groentegerecht met ei

Dit gerecht lijkt op een goed gevuld omelet. De eieren breek je op de groente en laat je vervolgens stollen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 Spaans pepertje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eieren
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de aubergine en de courgette in plakken, de ui in snippers, de paprika’s in repen en het pepertje fijn.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de andere groente toe met tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
  5. Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.
  6. Geef er het stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept