Bananenbrood met walnoten
Toprecept voor je overrijpe bananen!
Ingrediënten
-
4-5 rijpe bananen (450 gram vruchtvlees)
-
50 ml olie
-
50 gram honing
-
2 eieren
-
1 theelepel kaneel
-
250 gram zelfrijzend bakmeel
-
100 gram volkorenmeel
-
75 gram walnoten
Materialen
glazen cakevorm of klein broodblik
Bereiding
- Bestrijk de vorm dun met olie.
-
Warm de oven voor op 175° C.
-
Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
-
Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel. Meng dit door de bananenpuree.
-
Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
-
Doe de massa over in de vorm.
-
Bak het brood in de matig hete oven in 50 - 60 minuten gaar en lichtbruin.
-
Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze al gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.
-
Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
-
Snijd het brood in ca. 14 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.