Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bami goreng

Afhaalmaaltijden worden verleden tijd. Een gezonde bami goreng maak je namelijk gemakkelijk zelf met volkoren mie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ½ bosje selderij
  • azijn
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel laos
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 150 gram volkoren mie
  • 150 gram varkenspoelet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding

  1. Was de komkommer en de selderij.
  2. Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
  3. Maak de rest van de groente schoon. 
  4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
  5. Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
  6. Was de taugé.
  7. Hak de pinda´s grof.
  8. Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, de laos en het korianderzaad te mengen.
  9. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
  11. Bak de varkenspoelet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
  12. Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
  13. Bak de prei mee gaar.
  14. Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
  15. Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
  16. Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik de rest van de komkommer in deze pittige broodjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 635 kcal 635 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
2,2 gram 2,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept