Bereiding
- Pel de sjalot en snijd klein.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan goudgeel. Hak grof.
- Verhit de helft van de olie en fruit er de sjalot met de laurier en rozemarijn in.
- Voeg de rijst toe en bak licht.
- Voeg water volgens de aanwijzingen op de verpakking toe en los hierin het stuk bouillontablet op.
- Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking en meng er enkele minuten voor einde van de kooktijd de helft van de geraspte kaas en de hazelnoten door.
- Roer totdat een smeuïge risotto ontstaat. Voeg eventueel een scheutje water toe.
-
Maak de courgette schoon, halveer, snijd elke helft in repen en breng op smaak met peper.
-
Bak de courgette met wat peper in de rest van de olie in een paar minuten gaar en lichtbruin.
- Garneer de risotto met de overige hazelnoten en kaas.
- Druppel de balsamicoazijn erover en serveer de courgette erbij.
Variaties
Ook lekker met andere kruiden, zoals tijm of peterselie.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.