Bereiding
- Was de aubergine en verwijder de steel.
-
Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork. Leg de aubergine in een pan en sluit af met een deksel. Pof de aubergine op middelhoog temperatuur in 20-30 minuten gaar, draai tussendoor. Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen.
- Pel de knoflook.
-
Pureer de aubergine, knoflook, tahin, komijn en het citroensoep in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
-
Breng op smaak met peper en eventueel wat extra citroensap.
- Was de kruiden en snijd klein.
- Garneer de Baba ganoush met de granaatappelpitten, verse kruiden en olijfolie.
- Rooster het stokbrood en serveer erbij.
Variaties
Ook lekker met bruin of volkoren (Libanees) platbrood.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.