Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Auberginetapenade

Auberginetapenade

Zo maak je eenvoudig zelf je tapenade.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rijpe tomaat
  • 5 zwarte olijven
  • ½ teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper

Bereiding

  1. Was de aubergine en verwijder het groene kroontje. Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork.
  2. Leg de aubergine in een braadpan en sluit af met een deksel. Pof de aubergine op matig vuur in ca. 20 minuten gaar. De schil zal donker zijn geworden. Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen.
  3. Schep het vruchtvlees uit de schil.
  4. Was de tomaat en rasp of hak hem fijn.
  5. Snijd de olijven klein.
  6. Pers het halve teentje knoflook uit.
  7. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  8. Meng alles door de auberginepuree en maak het op smaak met wat peper.
  9. Geef er volkoren stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 20 kcal 20 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept