Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in plakken.
-
Was de aubergine en snijd de steelaanzet en het uiteinde eraf.
-
Snijd de aubergine in 12 gelijke plakken.
-
Warm de grill voor.
-
Bestrijk de plakken aubergine met wat olie. Laat de aubergine onder de grill in 6 minuten gaar worden.
-
Laat de plakken tomaat ook onder de grill zacht worden.
-
Snijd de korsten van het brood. Laat het brood met 4 eetlepels water zacht worden.
-
Was de blaadjes koriander. Houd een paar blaadjes achter voor garnering.
-
Maal de rest van de koriander, de walnoten en het schoongemaakte teentje knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine grof.
-
Voeg het geweekte brood, de gemalen komijn en de harissa toe en maal het tot een grove puree.
-
Maak dit op smaak met wat citroensap.
-
Leg op 4 borden een plak aubergine en verdeel het walnotenmengsel erover.
-
Leg er weer een plak aubergine op met daarop een plak tomaat.
-
Strooi er wat kaneel over en dek dit af met een plak aubergine.
-
Verdeel de geitenkaas erover en laat de kaas onder de hete grill een beetje smelten.
-
Garneer de borden met een plak tomaat en een blaadje koriander.
-
Geef de auberginetaartjes warm of op kamertemperatuur.
Variaties
In plaats van 1 theelepel harissa kun je ook ½ theelepel paprikapoeder en ½ theelepel chilipoeder gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.