Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Auberginesalade

Een heerlijke salade met aubergine, bosuitjes en tomaat.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel olie
  • 2 bosuitjes
  • ½ pepertje
  • 2 tomaten
  • 6 takjes peterselie
  • ± 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • ras el hanout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken in lange repen.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aubergine in enkele minuten gaar. Laat dit afkoelen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd het stukje peper fijn.
  5. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  6. Was de peterselie en knip het klein.
  7. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de uitgeperste knoflook, royaal peterselie en peper.
  8. Meng alles door elkaar.
  9. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  10. Bestrooi het vlees met ras el hanout en bak het in de hete margarine in 6 minuten gaar.
  11. Serveer de aardappelen en het vlees bij de auberginesalade.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep met champignons

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept