Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aspergesalade met krieltjes en ei

Aspergesalade met krieltjes en ei

Een makkelijke maaltijdsalade met yoghurt-dressing.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 545 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 600 gram groene asperges
  • 500 gram krielaardappelen
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 5 gram verse peterselie
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • azijn
  • peper

Bereiding

  1. Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Gooi dit weg.
  2. Snijd de asperges doormidden.
  3. Kook de onderste stukken 4 minuten in weinig water. Voeg de bovenste stukken met de kopjes toe en kook nog 2 minuten.
  4. Kook de krielaardappelen in weinig water in 5 minuten gaar.
  5. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  6. Rooster de amandelen in een droge pan.
  7. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
  8. Was de peterselie en snijd klein. 
  9. Pel de eieren. Snijd de helft van de eieren fijn en snijd de andere helft in parten.
  10. Maak een saus van het fijngesneden ei met de yoghurt, peterselie, wat azijn en peper.
  11. Meng de saus door de asperges en garneer de amandelen erover.
  12. Serveer de aardappelen en parten ei erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app .

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Groene asperges:
Bewaar groene asperges in een open plastic zak in de koelkast. Houd de onderkant nat. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Asperge is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 545 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept