Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aspergesalade met garnalen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750 gram asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ sjalotje
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gepelde gekookte garnalen

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
  2. Kook de asperges in ruim water 10-12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
  3. Kook de krieltjes 5 minuten in weinig water net gaar.
  4. Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
  5. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  6. Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
  7. Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olijfolie en wat peper.
  8. Schep de garnalen erdoor.
  9. Verdeel de asperges over 2 borden, schep het garnalenmengsel erop en geef de krieltjes erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Asperges
Bewaar witte asperges in een vochtige schone theedoek in de koelkast. Ze zijn zo ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Garnaal is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Grijze garnaal uit de Noordzee is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
1,9 gram 1,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept