Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Asperges met amandelkruimels

De amandelkruimels maak je zelf met een sneetje brood en amandelen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram asperges
  • 1 bruine boterham
  • handje gepelde amandelen
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  3. Rooster de boterham en verkruimel het.
  4. Hak de amandelen klein.
  5. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels licht.
  7. Maak dit mengsel op smaak met peper, de peterselie en een beetje balsamicoazijn.
  8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels erover.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 200 kcal 540 kcal
Eiwit 7 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 4 gram
Vet 10 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 4 gram 7 gram
Zout
0,3 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept