Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Asperges met amandelkruimels

De amandelkruimels maak je zelf met brood en amandelen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram (nieuwe) aardappelen
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 600 gram asperges
  • 1 (oude) bruine boterham
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 8 takjes peterselie
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Bereiding

  1. Boen de aardappelen goed schoon. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de olijfolie en wat peper. 
  3. Snijd de warme aardappelen in blokjes. 
  4. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en laat dit afkoelen.
  5. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  6. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  7. Rooster de boterham en verkruimel het brood.
  8. Hak de amandelen klein.
  9. Was de peterselie en de bosui. Knip de peterselie klein en snijd de bosui in ringen.
  10. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels licht.
  11. Maak dit mengsel op smaak met peper, de helft van de peterselie en een beetje balsamicoazijn.
  12. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels erover.
  13. Meng de rest van de peterselie en de bosui door de aardappelsalade en serveer de salade bij de asperges.

Ingrediënten over?

Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (oktober) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept