Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Arroz con pollo

Een variant op paella, met lekker veel groente.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 4 drumsticks
  • 1 eetlepel rozijnen
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram snijbonen
  • 100 gram worteltjes
  • 5 groene (gevulde) olijven
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de peper schoon en verwijder de zaadlijsten en de meeste pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  3. Neem het vel van de drumsticks.
  4. Breng 400 ml water met de helft van de ui en de helft van de reepjes peper aan de kook en laat hierin de drumsticks in 40 minuten gaar worden.
  5. Was de rozijnen.
  6. Fruit de rest van de ui met de komijn in de olie glazig.
  7. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot alle korrels glanzen.
  8. Voeg de bouillon van de kip toe en de rozijnen en kook de rijst 10 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de snijbonen en de worteltjes schoon. Snijd de snijbonen in smalle repen en de worteltjes in plakken.
  10. Snijd de olijven in plakjes.
  11. Meng de groente en de olijven door de rijst en kook dit 5 minuten.
  12. Meng er de doperwtjes door en leg de drumsticks op de rijst. Laat het geheel goed heet worden.
  13. Was de koriander en knip het fijn. Strooi de koriander erover.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept