Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Appeltaart, glutenvrij

Iets te vieren? Vier het met deze heerlijke appeltaart. Door rijstemeel en boekweitmeel te gebruiken is deze taart glutenvrij.

  • 12 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij meel of 150 gram rijstemeel + 100 gram boekweitmeel
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram koude margarine
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kg appels
  • citroensap
  • suiker
  • kaneel
  • abrikozenjam

Materialen

een springvorm met een doorsnee van 24 cm

Bereiding

  1. Meng het meel met de basterdsuiker in een kom.
  2. Voeg de margarine toe en snijd dit met 2 messen in kleine stukjes.
  3. Kneed het met de hand tot een stevig deeg. Of gebruik hiervoor de keukenmachine.
  4. Warm de oven voor op 160° C.
  5. Bestrijk de springvorm dun met margarine.
  6. Houd ¼ deel van het deeg achter. Gebruik de rest om de bodem en wanden van de vorm de bekleden.
  7. Was de rozijnen.
  8. Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
  9. Meng er citroensap, suiker en kaneel door.
  10. Vul de vorm met de appelschijfjes en strooi de rozijnen ertussen.
  11. Rol de rest van het deeg op een met glutenvrij meel bestrooid aanrecht en snijd er reepjes van.
  12. Dek de taart af met een vlechtwerk van de reepjes.
  13. Bak de taart in de oven in 50-60 minuten gaar en licht bruin.
  14. Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.
  15. Bestrijk hem met warme abrikozenjam.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Appel is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 285 kcal 285 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept