Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Appelmoes maken

Zo maak je in een handomdraai appelmoes zonder suiker.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 750 gram appels, bijv. Elstar, Jonagold, Cox Orange
  • ½ theelepel kaneel

Bereiding

  1. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd appelparten in stukken.
  2. Doe de stukken appel in een pan en voeg 4 eetlepels water toe.
  3. Breng de appels met een deksel op de pan aan de kook. Kook de appels, afhankelijk van de soort in 5 - 10 minuten zacht en gaar.
  4. Neem de pan van het vuur en roer met een lepel de stukken appel wat kleiner of pureer de appels met een staafmixer tot een gladde appelmoes.
  5. Laat de appelmoes afkoelen en maak het op smaak met wat kaneel.

Extra informatie

Gebruik voor een frisse smaak Goudrenetten.
Appelcompote is appelmoes met stukjes appel.
Vervang de kaneel door citroensap of geraspte citroenschil.
Bewaar appelmoes afgedekt maximaal 1 week in de koelkast.
Vries appelmoes in en bewaar het maximaal 3 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 105 kcal 105 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept