Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Appelkwark

Eet deze verwennerij als ontbijt of toetje.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 3 eetlepels muesli, zonder toegevoegd suiker
  • 1 appel
  • 200 ml halfvolle of magere kwark
  • kaneel

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in een beetje warm water wellen.
  2. Strooi de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak de muesli op niet te hoog vuur lichtbruin en krokant. Laat het afkoelen.
  3. Was de appel en snijd hem in blokjes. Meng er de rozijnen door en verdeel dit over 2 schaaltjes.
  4. Klop de kwark los en meng er wat kaneel door.
  5. Schep dit op de appelblokjes en strooi de muesli erover.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 190 kcal 190 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 9 gram 9 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept