Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Appelknapper

Zoek een ander recept

Dit dessert staat snel op tafel en heeft een verrassende combinatie van gedroogd en vers fruit.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 3 gedroogde appeltjes
  • 1 eetlepel gedroogde cranberries zonder suiker
  • 10 hazelnoten
  • 1 eetlepel havervlokken of havermout
  • 1 (groene) appel
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Hak de gedroogde appeltjes en de cranberries klein.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Bak de havervlokken, de hazelnoten en het gedroogde fruit in een droge koekenpan snel lichtbruin.
  4. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  5. Verdeel de appelblokjes over 2 glazen en schenk de yoghurt er over. Schep het gebakken mengsel erop.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Hazelnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 170 kcal 170 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.