Materialen
2-3 potten met twist-off deksel, geleermiddel (geleipoeder VanGilse of Marmello of vloeibaar geleermiddel Opekta)
Bereiding
- Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water. Spoel alles na met schoon, heet water. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
-
Schil de gemberwortel en snijd de gember heel fijn. Kook de gember 20 minuten in 200 ml water.
-
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Breng de appels met het vocht met de gember en het citroensap aan de kook.
-
Voeg het geleermiddel aan het vruchtenmoes toe. Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
-
Roer er van het vuur af de zoetstof door.
-
Vul de schone potten tot aan de rand met de kokende jam en sluit de potten direct met schone twist-off deksels. Zet de potten daarna direct op de kop. Na ca. 10 minuten hoor je een `plop'. Er is een vacuüm ontstaan, waardoor de kans op bederf sterk vermindert. Zet na een half uur de potten weer rechtop.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.