Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Andijviestamppot met champignons en tofu-notenkruim

Andijviestamppot met champignons en tofu-notenkruim

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram andijvie
  • 150 gram champignons
  • 100 gram tofu
  • 40 gram hazelnoten of pecannoten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
  4. Prak met een vork de tofu tot kruimels.
  5. Hak de noten grof.
  6. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  7. Voeg de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  8. Smoor de champignons kort mee.
  9. Bak in de rest van de margarine de tofu en de noten met wat peper.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
  12. Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat en schep de tofu-notenkruimels erop.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de champignons in deze lekkere auberginestoof met kikkererwten.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Andijvie'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 20 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept