Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Andijviestamppot met champignons en tofu-notenkruim

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram andijvie
  • 150 gram champignons
  • 100 gram tofu
  • 40 gram hazelnoten of pecannoten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
  4. Prak met een vork de tofu in kruimels.
  5. Hak de noten grof.
  6. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  7. Voeg de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  8. Smoor de champignons kort mee.
  9. Bak in de rest van de margarine de tofu en de noten met wat peper.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
  12. Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat en schep de tofu-notenkruimels erop.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Gebruik de rest van de champignons in dit lekkere macaronigerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept