Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ananas met peperdip

Met deze peperdip maak je van je fruithap heel gemakkelijk iets speciaals.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • ½ eetlepel fijne tafelsuiker
  • 4 plakken verse ananas

Bereiding

  1. Wrijf de pepertjes in een vijzel of schaaltje fijn en meng er de suiker door.
  2. Schil de plakken ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in stukjes.
  3. Dip de stukjes ananas in het suikermengsel.

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ananas heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept