Bereiding
- Maak de peper schoon en snijd heel fijn.
-
Maak een marinade van de fijngesneden peper, het citroensap, de ketjap, het uitgeperste teentje knoflook en 1 theelepel gemberpoeder.
-
Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de kip lichtbruin. Voeg de marinade en een scheutje water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de komkommer en halveer in de lengte. Schaaf of snijd de komkommer in smalle plakjes.
-
Maak de komkommer op smaak met azijn, peper en wat gemberpoeder.
-
Fruit de ui met de kerrie en kurkuma in de rest van de olie zacht. Meng er de gare rijst door.
- Serveer de rijst en de komkommersalade bij de kip.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.