Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardbeienflip

Ben je ook zo gek op de vlaflip? Probeer dan eens deze aardbeienflip gegarneerd met geschaafde amandelen.

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 400 gram aardbeien
  • 400 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 4 mooie achter voor garnering.
  3. Pureer de rest van de aardbeien met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Schep de aardbeienpuree en de yoghurt in laagjes in 4 hoge glazen. Roer eventueel met een vork er doorheen om een marmereffect te krijgen.
  5. Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
  6. Garneer de flip met de aardbeien en de geschaafde amandelen.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aardbei is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 110 kcal 110 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept