Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappelsalade met sperzieboontjes en tonijn

Aardappelsalade met sperzieboontjes en tonijn

Een frisse maaltijdsalade afgemaakt met een gekookt eitje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tonijnstukken in water
  • slabladen

Bereiding

  1. Was de krielaardappeltjes en kook ze in weinig water in 8-10 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, de olijfolie, wat azijn en peper.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de bosui erdoor. Laat dit afkoelen.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken.
  10. Meng de paprika en de vis door de salade.
  11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept