Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappelsalade met groente en ei

Aardappelsalade met groente en ei

Deze goedgevulde maaltijdsalade is altijd lekker. Dankzij de eieren is het ook nog eens helemaal vega.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 480 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 augurk
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram radijs
  • 200 gram wortel
  • 75 gram spinazie

Bereiding

  1. Boen de aardappelen goed schoon.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar en kook op de laatste minuut de bleekselderij mee. 
  4. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  5. Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.
  6. Snijd de warme aardappelen in blokjes.
  7. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en bleekselderij. Laat dit afkoelen.
  8. Snijd de augurk in plakjes.
  9. Was de tomaatjes en de radijs. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
  10. Maak de wortelen schoon en rasp grof.
  11. Was de spinazie en laat de groente goed goed uitlekken.
  12. Meng de augurk, tomaatjes, radijs en wortel door de aardappelen.
  13. Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
  14. Pel de eieren en snijd ze in parten. Serveer de salade met de parten ei erop.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer De ingrediënten en bereidingswijze van dit gerecht hebben een lage klimaatimpact. Lees meer over klimaatvriendelijke recepten.
Duurzaam eten Radijs is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 480 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 49 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 20 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.