Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Was de sla en snijd in smalle reepjes.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
-
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
-
Was de bieslook en snijd klein.
-
Pel de ui en snijd klein.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in reepjes. Bestrooi met wat paprikapoeder.
-
Bak de tofu in de helft van de margarine lichtbruin.
-
Bak de champignons kort mee en breng op smaak met peper.
-
Fruit de ui in de rest van de margarine.
- Bak de paprika en doperwten mee. Breng op smaak met wat tijm.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de hete melk en de aardappelen een puree.
- Roer de groente en bieslook door de puree tot alles is verwarmd.
-
Serveer de tofu met champignons bij de puree.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
IJsbergsla:
Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop ijsbergsla af en zet in een kommetje water in de koelkast, of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek. Bewaar sla niet bij appels, kiwi's en peren. Dan bederft het sneller. IJsbergsla is ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik ijsbergsla in deze bruine bol met eiersalade.