Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Aardappelpuree met groente, vlees en paddenstoelen

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Dit recept staat binnen een handomdraai op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 400 gram wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram champignons
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente en de champignons schoon.
  3. Snijd de wortelen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakken.
  4. Kook de wortelen met de bleekselderij in weinig water in 10 minuten gaar.
  5. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
  6. Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel scherp paprikapoeder.
  7. Bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  8. Bak de laatste minuut de champignons mee.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.