Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelpuree met groente, vlees en paddenstoelen

Dit recept staat binnen een handomdraai op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram champignons
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente en de champignons schoon.
  3. Snijd de wortels in plakken, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakken.
  4. Kook de wortels met de bleekselderij in weinig water in 10 minuten gaar.
  5. Breng de melk aan de kook.
  6. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel scherp paprikapoeder.
  8. Bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  9. Bak de laatste minuut de champignons mee.
  10. Serveer het vlees en de groente bij de aardappelpuree.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept