Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelpizza

Een bodem van aardappel: een stuk minder zout en minstens net zo lekker.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram gerookte tofu
  • 5 olijven
  • 150 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • olie
  • oregano
  • 50 gram mozzarella

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water net gaar.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Maak de tomatenblokjes eventueel wat fijner.
  4. Snijd de tofu in smalle reepjes.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  8. Snijd de gare aardappelen in plakken.
  9. Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
  10. Verdeel de tomaten, de tofu, de olijven, de champignons en de paprika erover.
  11. Snijd de mozzarella in dunne reepjes. Verdeel de kaas en wat oregano over de aardappelen.
  12. Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel.

Menusuggestie

Lekker met koolsalade met yoghurtdressing.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept