Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelomelet

De aardappel in het omelet zorgt ervoor dat het goed vult. De peper geeft er extra pit aan.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 kleine aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1-2 courgettes
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
  4. Snijd de aardappelen in dunne plakken.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten goudgeel.
  6. Bak de ui, de knoflook en het pepertje een paar minuten mee.
  7. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  8. Schenk het eimengsel over de aardappelen.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden.
  10. Was de courgette en snijd hem in dunne plakken. Stoof de courgette  in de rest van de margarine in ca. 6 minuten gaar.
  11. Snijd de omelet in punten. Geef de courgette en het brood erbij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een groentegerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept