Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelomelet met doperwtjes en paprika

Dit gerecht is ideaal om groenterestjes mee op te maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen (vastkokende)
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels olie
  • chilipoeder
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
  2. Kook de aardappelen in weinig water in 5 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  3. Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen. 
  4. Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
  5. Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
  6. Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen. 
  7. Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept