Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelgratin met geitenkaas

Door de melk en geitenkaas krijgt deze gratin een heerlijke romige smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper
  • ½ theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 1 bieflapje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  3. Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
  4. Roer wat peper en oregano door de melk en pers het teentje knoflook er bovenuit.
  5. Schenk dit over de aardappelen.
  6. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en goudgeel worden.
  7. Strooi na 30 minuten de verkruimelde geitenkaas erover.
  8. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
  9. Maak een dressing van de yoghurt en wat citroensap.
  10. Meng de dressing en de rozijnen door de witte kool.
  11. Bestrooi het bieflapje met peper.
  12. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin en snijd het in repen.
  13. Geef het vlees en de koolsalade bij de aardappelgratin.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Van de overgebleven witte kool kun je een salade maken. Dat is erg lekker bij dit kipcurry gerecht!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept