Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelen met bieslooksaus

Weinig tijd? Geen probleem. Met een kwartier staan deze aardappelen op tafel, en dat zonder ze te schillen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 6 blaadjes munt
  • citroensap
  • 2 grote of 4 middelgrote aardappelen
  • 150 gram kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 10 sprieten bieslook
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap met een lepeltje de pitjes eruit. Snijd de helften in smalle boogjes.
  2. Was de kerstomaatjes en halveer ze. 
  3. Was de munt en knip de blaadjes klein. 
  4. Meng de tomaatjes, de munt en wat citroensap door de komkommer.
  5. Was de aardappelen.
  6. Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
  7. Leg de aardappelen in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
  8. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
  9. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  10. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  11. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  12. Meng de yoghurt met de bieslook en wat peper.
  13. Snijd de schil van de aardappelen kruislings open en maak met een vork het aardappelkruim wat los.
  14. Geef de aardappelen met de bieslooksaus, kip en komkommersalade.

Variaties

Pof eventueel de aardappelen in de hete oven of in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40-50 minuten gaar.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Gebruik yoghurt in dit lekkere nagerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 425 kcal 425 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept