Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelen in paprikajus

Hou je niet van droge aardappels? Dan is deze paprikajus een uitkomst.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 kleine biefstukjes
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 4 cm.
  2. Maak de ui en de paprika schoon en snijd ze klein.
  3. Fruit de ui in 1 eetlepel margarine glazig.
  4. Voeg de stukjes paprika en het paprikapoeder toe.
  5. Schep de blokjes aardappel erdoor.
  6. Schenk er wat water bij en stoof de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  7. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  8. Kook de bloemkool in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  9. Bestrooi het vlees met peper en bak het in de rest van de margarine in 4-6 minuten bruin.
  10. Serveer het vlees en de bloemkool bij de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept