Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Pel de uien en snijd in halve ringen.
- Bak de uien in de margarine met wat peper in 20 minuten gaar.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Houd ¼ van de melk achter en breng de rest van de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep de aardappelpuree in een ovenschaal en bedek de bodem en wanden.
- Hak de walnoten grof.
- Verdeel de uienringen erover en strooi de walnoten erop.
-
Klop het ei los met de achtergehouden melk en roer de zuivelspread erdoor. Verdeel dit over de uien.
-
Bak de taart in de oven in 20 minuten goudgeel.
Variaties
Vervang de melk door verrijkte sojadrink. Ook lekker met andere soorten noten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.