Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappel-pastinaakpuree

Aardappel-pastinaakpuree

Maak je aardappelpuree bijzonder met pastinaak en een vleugje mierikswortel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram broccoli
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • ½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water 5 minuten.
  2. Schil de pastinaak en snijd in stukken.
  3. Pel het teentje knoflook.
  4. Doe de pastinaak en het teentje knoflook bij de aardappelen en kook het geheel in 15 minuten verder gaar.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  6. Snijd de schnitzels in reepjes en bestrooi ze met peper.
  7. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  8. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen en pastinaak met hete melk een puree. Maak de puree op smaak met de mierikswortel. Serveer de vleesreepjes en de broccoli erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Pastinaak:
Bewaar pastinaak in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2 weken goed. Erg lekker is deze stoofpot met pastinaak en witte bonen. Een wat slappe pastinaak is prima te gebruiken voor puree of een soep. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pastinaak is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept