Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappel-bloemkoolcurry met bief

Aardappel-bloemkoolcurry met bief

Een oosterse variant op gekookte aardappelen.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 460 kcal

Ingrediënten

  • 15 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram bloemkool
  • 3 eetlepels olie
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander of mosterdzaad
  • 1 theelepel chilipoeder of vlokken
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
  • 1/4 blokje groentebouillontablet met minder zout
  • 2 (tros)tomaten
  • 150 gram bieflap
  • peper
  • 5 gram verse koriander
  • 75 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp fijn.
  2. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  4. Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes.
  5. Verwarm de helft van de olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, gember en de specerijen tot het gaat geuren.
  6. Voeg de aardappelen en bloemkool toe met wat water en het stukje bouillontablet.
  7. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
  8. Was de tomaten en snijd in stukjes. Kook de tomaten nog een paar minuten met het mengsel mee.
  9. Snijd de bieflap in dunne plakjes, bestrooi met wat peper en was je handen.
  10. Bak de biefplakjes in de rest van de olie gaar en lichtbruin.
  11. Was de koriander, snijd klein en roer door de curry.
  12. Serveer het vlees en de yoghurt erbij.

Variaties

In plaats van bieflap zijn ook kikkererwten lekker door de curry voor een vegetarische variant. Vervang koriander door basilicum, curryblad, dille of peterselie.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (rund, varken, lam) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van noten, zaden, pitten en pinda's

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 460 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.