Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Sinds eind 2012 gelden nieuwe voedingsnormen en suppletie-adviezen voor vitamine D. Het Voedingscentrum heeft een aantal praktische materialen ontwikkeld voor zorgverleners, voorlichters en overige professionals en verzameld in deze toolkit. Zo heeft iedereen dezelfde en de juiste informatie achter de hand. 

Hier vind je achtergrondinformatie en hulpmiddelen om voorlichting te geven en folders om mee te geven aan consumenten.

Achtergrondinformatie voor professionals

Hulpmiddelen voor voorlichting

Consumenteninformatie

Om mee te geven, of om zelf te bekijken:

Verantwoording 

Het Voedingscentrum ontwikkelde deze toolkit in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De toolkit is bedoeld voor gebruik door professionals en voor de media in hun communicatie naar de verschillende doelgroepen van het suppletieadvies, zoals:

  • Zorgverleners: huisartsen, jeugdartsen, verpleeghuisartsen;
  • Producenten: fabrikanten van supplementen, fabrikanten van voedingsmiddelen verrijkt met vitamine D, koepelorganisaties van deze fabrikanten';
  • Voorlichters: doktersassistenten, apothekers(-assistenten), diëtisten, buurthuismedewerkers, drogisterijmedewerkers en alle professionals die consumentenvragen over vitamine D beantwoorden;
  • Media voor professionals, zoals professionals-nieuwsbrieven, medewerkers-tijdschriften, vakbladen, etc.;
  • Consumenten: personen aan wie extra vitamine D wordt geadviseerd; 
  • Consumentenmedia: media die informatie geven aan consumenten die mogelijk vitamine D nodig hebben; zo kunnen zij de juiste informatie doorgeven.
Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.