Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Programma en locatie

Het thema van het symposium is ‘Van schaarste, via overvloed, naar een duurzame toekomst’. Waar komen we vandaan en waar willen we naartoe? Hoe ziet het ideale voedsellandschap eruit? En hoe bereiken we dat?

Tijd

Het symposium is op 31 mei van 13.00-18.00 uur. Het officiële programma start om 13.30.

Iedereen die zich heeft aangemeld krijgt een ticket in de mail. Daarmee kun je ook al eerder het park in. Maak vooral gebruik van deze mogelijkheid om de oplossingen te bekijken gepresenteerd worden om steden groener, gezonder en leuker te maken.

Programma

Bekijk het overzicht van de sprekers.

Start: viering 80 jaar Voedingscentrum

Onze directeur Gerda Feunekes blikt terug op 80 jaar geschiedenis. Daarna duiken we vooral de toekomst in.

1. Dit is er nodig voor een gezonde generatie

We pluizen dit onderwerp helemaal uit. Van de eerste 1.000 dagen tot voeding op school. Tessa Roseboom (hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid, Universiteit van Amsterdam), Karen van Drongelen (projectmanager Voedingscentrum programma’s Gezonde Kinderopvang, Gezond Starten en Opgroeien), Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid, Vrije Universiteit Amsterdam) en Dalila Sayd (Stichting het Eetschap) geven hun visie.

2. De toekomstige gezonde en duurzame eetomgeving

Dit onderdeel staat helemaal in teken van een panelgesprek. We gaan in gesprek met mensen die werken aan een gezondere en duurzamere eetomgeving in de praktijk; Danielle van Holst van NS Stations en Niels Gerz van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarnaast sluit Leon Meijer aan, wethouder Food van de gemeente Ede en onze eigen projectmanager Eetomgevingen Liesbeth Velema.

3. De transitie naar een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Imke de Boer trapt dit onderwerp af. Als hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen heeft zij zich met een multidisciplinair team verdiept in hoe een gezond en regeneratief voedselsysteem er in 2050 uitziet. En welke praktische veranderingen zijn nodig om daar te komen? Daarna volgt een panelgesprek met Hans Dagevos (consumptiesocioloog, Wageningen Universiteit) en Sharon de Miranda (Chef-kok Floriade en bekend van het tv-programma BinnensteBuiten).

Afsluiting: Tijd om informeel met elkaar te praten

We willen graag iedereen weer zien. En hopelijk komen er mooie gesprekken op gang en zijn er nieuwe ontmoetingen. Tijdens het hele programma is er ook volop interactie met het publiek.

Locatie: Floriade

We houden het symposium op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Almere. Bekijk de plattegrond van het Floriadeterrein. Neem de Weerwater-entree. Halverwege de Hortus Avenue vind je de locatie van het symposium: het Conference Pavilion (nummer 145). Voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een golfkar op en neer.

Routebeschrijving

Het meest handige is om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf station Almere Centrum gaat er een shuttlebus en een boot naar het terrein. Je kunt eventueel ook met de auto komen. Maar ook dan moet je daarna nog met een shuttlebus verder.

Voor alle opties geldt:

  • Koop van tevoren online een ticket voor de shuttlebus of boot via de website van Floriade.
  • Houd er rekening mee dat zowel vanaf station Almere Centrum als de parkeerplaats het 30 tot 45 minuten reizen is naar de exacte symposiumlocatie.

Ben jij erbij?

Welkom! En meld je vooral aan als je dat nog niet gedaan hebt. We hopen je te zien!