Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Studiereis Scandinavië

In juni 2019 organiseerde het Voedingscentrum een studiereis naar Zweden en Denemarken met als thema de ‘Nordic aanpak duurzaam voedselbeleid’. Deze studiereis focuste zich op het in juni 2018 gepubliceerde ‘Solutions Menu: A Nordic guide to sustainable food policy ’.

Dit initiatief van de Nordic Council of Ministers omvat innovatieve oplossingen op het gebied van voedingsbeleid opgedeeld in 24 beleidsvoorstellen. Dit initiatief richt zich op vijf verschillende thema's:

  1. Voeding
  2. Voedselcultuur en identiteit
  3. Voedsel en maaltijden in de publieke ruimte
  4. Voedselverspilling
  5. Duurzame voedingspatronen

Verslag

Tijdens deze studiereis bezocht een delegatie van beleidsmakers, hoogleraren op het gebied van voeding (gezondheid en duurzaamheid), maar ook non-profit organisaties en directeuren van koepelorganisaties uit de voedingswereld verschillende organisaties. Waaronder overheden, universiteiten, non-profit organisaties, internationale organisaties en lokale initiatieven. Hoewel de Scandinavische context anders is dan de Nederlandse, heeft de studiereis ons een scala aan nieuwe inzichten en inspirerende voorbeelden getoond die ook voor ons in Nederland relevant kunnen zijn.

Bekijk het hele verslag (pdf, 982 kB).

Bekijk hieronder de filmpjes die gemaakt zijn na ieder bezoek tijdens de studiereis.

Bekijk het verslag, de foto's en de filmpjes van de eerder gemaakte studiereis naar Londen.