Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Staat van de Voeding

alles over het symposium
 
Hoe gezond, duurzaam en veilig eten we in Nederland? Wat betekent dat voor onze gezondheid? En welke rol speelt onze omgeving hierbij? Op 18 januari presenteerde het Voedingscentrum in samenwerking met het RIVM en CBS de belangrijkste feiten en cijfers tijdens het symposium 'Staat van de Voeding'. Op deze pagina vind je de foto's en video's en lees je meer over de sprekers.
 

Terugblikken

Foto's en video's

Op deze pagina kun je video's terugkijken van het symposium Staat van de Voeding. Ook vind je hier een link naar de foto's die deze dag zijn gemaakt.

Quickscan Voedselvaardigheid

Tijdens het symposium zijn de resultaten van de quickscan Voedselvaardigheid gepresenteerd: hoe denken ouders over de voedselvaardigheid van hun kinderen?
 
 
 
 

Keynote sprekers & panel

Prof. Dr. Marion Nestle

Emeritus hoogleraar ‘Nutrition, Food Studies and Public Health’ aan de New York University. Vertelde over het belang van voedselvaardigheid in de obesogene samenleving.

Dr. Helen Vidgen

Senior onderzoeker 'Nutrition and Dietetics' aan de Queensland University of Technology. Ging in op het begrip voedselvaardigheid en het nut en de noodzaak hiervan.

Prof. Dr. Ir. Jaap Seidell

Hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit. Gaf een introductie over voedselvaardigheid in Nederland die de inleiding vormde voor de paneldiscussie.

Panel

Jaap Seidell ging tijdens de paneldiscussie het gesprek aan over voedselvaardigheid met onderzoekers Marieke Battjes, Coosje Dijkstra en Maartje Poelman.